COPD training & hartrevalidatie

COPD TRAINING

COPD kan je leven ernstig beperken. Om ervoor te zorgen dat je zo lang mogelijk, met zo min mogelijk moeite kunt bewegen in het dagelijkse leven bestaat de mogelijkheid een bewegingsprogramma te volgen bij FYSO4ALL.

Wij zijn gespecialiseerd in COPD en zijn lid van het COPD netwerk. Door bewegen kunt u uw problemen ten gevolge van COPD onder controle houden en uw belastbaarheid iets vergroten.

WAT IS COPD?

COPD betekent ‘Chronic Obstructive Pulmonary Disease’ (chronisch obstructieve longziekte).

Het is een verzamelnaam voor verschillende chronische longziekten, waarbij je longen zijn beschadigd en dagelijks last kan hebben van benauwdheid, waardoor normale activiteiten erg lastig kunnen zijn zoals werken.

WAT KAN DE FYSIOTHERAPEUT BETEKENEN?

Met gespecialiseerde fysiotherapie wordt geprobeerd longaanvallen te voorkomen door o.a. de lichamelijke conditie en spierkracht zo optimaal mogelijk te trainen en d.m.v. ademoefeningen de kortademigheid te verminderen. Het beweegprogramma is aangepast aan uw persoonlijke situatie. Het beweegprogramma is aangepast aan uw persoonlijke situatie.U begint uw programma met een intakegesprek en het afnemen van een aantal testen.

Uw beweegprogramma duurt ongeveer 3 maanden (12 weken).

De therapie bestaat uit:

gerichte ademhalings-ontspanningsoefeningen

spierkrachttraining (soms ook van de ademhalingsspieren)

cardiotraining

algemene adviezen over COPD – belasting/belastbaarheid 

leren omgaan met beperkte energie

– adviezen over ademtrainers en of dieet

WAT KOST OEFENTHERAPIE BIJ COPD?

De kosten worden meestal vergoedt vanuit uw ziektekostenverzekering voldaan mits er een verwijzing is via de huisarts of praktijkondersteuner. De eerste 20 behandelingen worden uit je aanvullende pakket vergoed of moet je (deels) zelf betalen afhankelijk van de dekking van je aanvullende verzekering. Daarna worden de behandelingen vergoed uit je basisverzekering gedurende de periode die onze fysiotherapeut, in overleg met jou, nodig acht. Je kunt samen met je fysiotherapeut bekijken hoe jouw vergoeding geregeld is. Als u niet verzekerd bent,kunt u ook een medische fitnessabonnement nemen.

VRAGEN OF EEN AFSPRAAK 

Heb je nog vragen neem dan gerust contact met ons op:

0318-823246 of 06-51105492