Fit4all

FIT4ALL

Iedereen weet dat bewegen gezond is. En er zijn verscheidene bewezen voordelen van gezond bewegen. Ook bij blessures of bijvoorbeeld rugklachten is het belangrijk om te bewegen.

Lichaamsbeweging verbetert niet alleen je gezondheid, maar het voorkomt ook de kans op ziektes, zoals hart- en vaataandoeningen, diabetes, artrose, geestelijke achteruitgang en gaat dementie tegen en verder kanker (borstkanker en darmkanker).

Wat je misschien vergeet, is dat lichaamsbeweging ook helpt op emotioneel vlak. Het geeft je een goed humeur en je stemming wordt er beter van, niet gek dat je door regelmatig bewegen minder risico hebt op depressieve klachten. De uitdrukking “bewegen als medicijn” lijkt dus zo gek nog niet.

Als je kijkt naar je lichaamsfunctie dan heeft het een positief effect op je bloedcirculatie, ademhaling, spieren, gewrichten en botten. Je blijft soepel en het geeft je weerstand een boost. Maak van bewegen dus een gewoonte!

Dit bewegen kan natuurlijk in de thuis situatie, maar ook onder deskundige begeleiding bij Fysio4All.

Dit alles kan bij Fysio4All in groepsverband of individueel.

 

Ben je bij Fysio4All onder behandeling en wil je onbeperkt gebruik maken van onze faciliteiten om te fitnessen, dan kunt u bij ons terecht voor medische fitness of individuele fitness. Onder begeleiding van een fysiotherapeut kunt u dan sporten.

Wij hebben verschillende groepen:

 

 

 

MEDISCHE FITNESS

We hebben hier verschillende doelgroepen namelijk de ouderen, mensen met een medische beperking of herstel na een revalidatie. In de oefenzaal trainen wij in kleine groepen van maximaal 8 personen

Voordat we starten met medische fitness krijgt u eerst een fitheidstest (fysiofitheidsscan) om te kijken wat u niveau is en welk trainingsschema voor u van toepassing is.

Het trainingsschema wordt aangepast aan uw niveau en persoonlijk doel.

Medische fitness is geschikt voor iedereen die:

actief wil herstellen na een operatie of blessure
vanwege een lichamelijke klacht of lichamelijk beperking extra begeleiding nodig heeft bij het sporten.

  • een verminderde conditie heeft als gevolg van een chronische aandoeningen zoals diabetici, COPD, reumatische of neurologische aandoeningen
  • maar ook onder begeleiding af wil vallen

Klachten kunnen hierdoor verminderen en de belastbaarheid wordt enorm vergroot. U heeft geen verwijzing nodig voor medische fitness.

FITNESS

Naast de groepstrainingen kunt u bij ons tijdens de openingstijden ook vrij trainen. U maakt dan gebruik van Technogym apparatuur die makkelijk in te stellen is.

We hebben bij Fysio4All 2 soorten groepen namelijk:

  • Fitness tijdens periode van een fysiotherapeutische behandeling
  • Individuele fitness op vrije inloop

Verder zijn we laagdrempelig, hebben we low-budget tarieven en train je in een gezellige en ongedwongen sfeer onder begeleiding van ervaren sportfysiotherapeuten.

Abonnement

Voor meer informatie over het sluiten van een abonnement voor de medische fitness of individuele fitness neem dan contact met ons op of vraag dit na bij een van onze therapeuten waarbij je onder behandeling bent.