Handtherapie

HANDTHERAPIE
Handtherapie is een therapie die zich richt op alle problemen die optreden in het gebied van elleboog tot en met hand en vingers. Uw hand en pols zitten ingewikkeld in elkaar.

Botten, spieren, pezen en banden zorgen er samen voor dat u uw hand op eindeloos veel manieren kunt bewegen: met veel kracht of juist met ongelooflijke precisie. Uw hand is echter ook kwetsbaar. Door een ongeluk, door overbelasting of door slijtage kunt u allerlei klachten krijgen.

En dat kan u behoorlijk belemmeren bij uw dagelijkse bezigheden. Zeker met de komst van de computer en overbelasting van het werk en overbelasting van van de armen zijn het aantal klachten behoorlijk toegenomen. Denk bijvoorbeeld aan RSI- klachten of chronische polsklachten. Een goede behandeling door ervaren specialisten is dan belangrijk.

Wij werken samen met het handrevalidatie centrum in Veenendaal. Zij zijn gespecialiseerd in handenrevalidatie en de beoordeling hiervan. Zij werken intensief samen met plastisch chirurgen, traumatologen, reumatologen en overige specialismen.

Maar ook kunt u in Renswoude terecht voor handtherapie als u in Veenendaal uitbehandeld bent en uw behandeling wil voortzetten, maar ook voor een eenvoudig hand- en polsprobleem, die geen multidisciplinaire aanpak nodig hebben zoals een plastisch chirurg, ergotherapeute etc.

Wij hebben 1 ervaren handtherapeut in de praktijk ,welke een ruime ervaring hebt en een lange tijd in het handenteam te heeft gezeten. Wij kunnen u ook adviseren over hand-en pols braces.