Manuele therapie

Manuele therapie

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie, die snel effect geeft.

De therapie is gericht op het beter laten functioneren van de gewrichten met name de wervelkolom of ledematen. Vaak kan overbelasting van het gewricht of ledematen klachten geven. Je kunt je dan moeilijk bewegen en vaak doet het ook pijn. Je spieren verkrampen en kan soms de pijn uitstralen naar andere delen van het lichaam. Manuele therapie kan hierbij uitkomst bieden.

De manuele therapeut kent een aantal specifieke technieken, die hij kan toepassen om de gewrichten beter te laten functioneren om houding en beweging te verbeteren. Soms beweegt de manueel therapeut de gewrichten wat sneller. Je hoort soms een knappend of krakend geluid, wat overigens niet pijnlijk is.

De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar. U voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn.

Verder geeft de manueeltherapeut uw goede instructies, adviezen over werkhouding en begeleiding voor preventie en oefeningen thuis of fitness gericht.

Binnen onze praktijk werkt de manueel therapeut nauw samen met de andere specialisten van het team. Hierdoor bieden zij u samen een snelle, blijvende oplossing voor uw klacht.

 

Welke klachten:

  • Hoofd en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom
  • Nek en schouderklachten met uitstraling naar de armen
  • Lage rugklachten al dan niet met uitstraling naar de benen
  • Hoge rugklachten gecombineerd met rib en borstpijn
  • Hoofdpijnklachten en duizeligheid
  • Heup-, knie-, elleboog-, pols- en enkelklachten
  • Houdingsklachten
  • Kaakklachten
  • Kiss syndroom bij baby’s

 

Al tijdens het onderzoek bij de eerste afspraak zal blijken of en hoe jouw specifieke klacht verholpen kan worden. Bij Fysio4All hebben wij een ”Master”  manueel therapeut, die zich nog meer heeft gespecialiseerd in de manuele therapie op wetenschappelijk gebied.

Wilt u een afspraak maken?

Tijdens de eerste intake wordt gekeken, welke fysiotherapeut uw zoekt een algemene fysiotherapeut, een sportfysiotherapeut  of een manueeltherapeut. Vaak kan de algemene fysiotherapeut u overdragen aan de manuele therapeut, maar werken nauw samen om de beste behandeling te kiezen. De manuele therapie wordt vergoedt via uw zorgverzekeraar als u een aanvullende verzekering heeft.