Fysiotherapie

KLACHTEN? NAAR DE FYSIOTHERAPEUT ?

U kunt niet meer bukken door de rugpijn? Uw nek niet meer draaien van de nekpijn ?

U beseft pas, dat gemakkelijk bewegen niet zo vanzelfsprekend is, of als u ergens last van krijgt en uw lichaam eventjes niet meewerkt. De fysiotherapeut is deskundig op het gebied van beweging. Als u moeite heeft met bewegen, dan kan de fysiotherapeut u helpen.

Fysio4all staat met uw team in de startblokken om uw zo snel mogelijk te helpen en vakkundig van uw klachten af te helpen.

WAT DOET DE FYSIOTHERAPEUT?

Een fysiotherapeut behandelt u met als doel om uw klachten te verminderen. Verder helpt de fysiotherapeut met het voorkomen van uw klachten. Soms kunnen we niet de klachten verhelpen, maar leren u om met de beperking te leren leven, maar ook hoe u preventief te werk kunt gaan.

Afhankelijk van uw situatie wordt u behandeld door een fysiotherapeut in de praktijk of in sommige gevallen als u niet naar de behandellocatie kan komen, komt de fysiotherapeut bij u thuis. De fysiotherapeut doet een lichamelijk onderzoek, stelt een behandelplan op en bespreekt dit met de patiënt.

Dit behandelplan is maatwerk, want elk mens is anders, elke klacht is anders en elk lichaam reageert anders. De fysiotherapeut is opgeleid om een goede diagnose te stellen. Bij twijfel verwijst de fysiotherapeut door naar een specialist of weer terug naar de huisarts.

HET BEHANDELPLAN

De basis voor het behandelplan wordt gevormd door vaste richtlijnen. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klacht en de ernst daarvan.

Soorten behandelingen zijn: mobilisatie van de gewrichten, massage, fysische therapie en natuurlijk bewegingstherapie of revalidatie training. Bewegingstherapie wordt ook wel oefentherapie genoemd. De belangrijkste pijler van de fysiotherapie.

Voorbeelden van toepassingen zijn: bewegingsmogelijkheden van gewrichten beïnvloeden, spierkracht vergroten, een betere houding aanleren en leren ontspannen. Vaak met hulp van huiswerkoefeningen of trainingsapparatuur die u bij ons in de fitnessruimte vindt.

De fysiotherapeut zorgt ook voor preventief advies, voorlichting en begeleiding om herhaling of verergering van klachten te voorkomen. Daar bent u natuurlijk op lange termijn het meest bij gebaat.

De laatste jaren is de fysiotherapie steeds meer gericht op preventieve gezondheidszorg. Uiteraard is het belangrijk dat u zelf meewerkt aan het verminderen van uw klachten. o.a. door oefeningen te doen en goed aan te geven wat u voelt.